Iskalnik po produktih

 
 
 

Priznani proizvajalci

Našo lovsko opremo proizvajajo:

 
 
 

Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne strani ulov-trgovina.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

S spletno stranjo ulov-trgovina.si (v nadaljevanju »ulov-trgovina.si«) upravlja podjetje Ulov d.o.o. Podjetje je registrirano za opravljanje prodaje prek interneta pri AJPES. Registracija ob nakupu ni potrebna.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje egosport.si, pravice uporabnika ter varovanje osebnih podatkov kupca.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,

 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,

 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Prevzem streliva in orožja možen samo v trgovini

Pošiljanje streliva in orožja žal ni možno, zato je potrebno omenjeno blago osebno prevzeti v trgovini ULOV, d.o.o. TPC Lucija, Obala 114, 6320 Portorož.

Pri nakupu oz. prevzemu streliva mora stranka obvezno pokazati veljavni orožni list ali veljavno nabavno dovoljenje z osebnim dokumentom, pri nakupu oz. prevzemu orožja pa veljavno nabavno dovoljenje z osebnim dokumentom.

V primeru, da stranka ne more predložiti orožnega lista ali nabavnega dovoljenja, se naročilo oz. nakup prekliče.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (po povzetju), spletni ceni je prišteta še provizija Pošte Slovenije za plačilo plačilnega dokumenta (plačilni nalog)
 • z nakazilom na račun Ulov d.o.o. po povzetku naročila v
 • elektronski pošti*
 • Transakcijski račun podjetja: SI56 1010 0003 4693 403

*Pri plačilih vnaprej kupec ne plača provizije za plačilni nalog pri Pošti Slovenije

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjeno na sedežu podjetja Ulov d.o.o.. Kupec lahko zahteva ponovni izpis pogodbe tako, da zaprosi zanj na naslov: ulov.doo@siol.net . Kupcu bomo ponovno pogodbo (naročilo, račun) poslali na želeni način – po elektronski pošti ali po navadni pošti. 

Cene

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Postopek nakupa

 1. Naročilo blaga: Kupec želeni izdelek izbere, izbere velikost, barvo, če je potrebno in nato klikne gumb »dodaj v košarico«. Takoj potem, ko je bil izdelek dodan v košarico, je v košarici tudi viden. Tukaj lahko kupec izbran izdelek v primeru, da izbrani izdelek ne ustreza njegovim zahtevam, klikne na gumb »odstrani« in izdelek se bo iz košarice odstranil.

Prav tako lahko kupec nadaljuje z nakupom, s klikom na gumb »nadaljuj z nakupom«. Ko kupec izbere izdelke, ki jih želi naročiti, izpolni tabelo pod košarico s svojimi podatki in naslovom na katerega naj se izdelki pošljejo potrdi naročilo s klikom na gumb »naroči«. Od trenutka, ko kupec potrdi naročilo z gumbom »naroči« sprememba naročila prek spletne strani več ni možna.

 1. Naročilo v obdelavi: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo v obdelavi. Morebitne spremembe ali preklic naročila je možno opraviti še v roku 3 (treh) ur od potrditve naročila na spletu in sicer na kontaktni e-mail naslov: ulov.doo@siol.net. 
 2. Prodajalec bo kupca obvestil o odpremi blaga na e-mail naslov, ki ga je kupec navedel ob naročilu.
 3. Blago odposlano: egosport. si, v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov  ulov.doo@siol.net ), da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.

Dostava

Ulov-trgovina.si bo blago oddal pogodbenemu partnerju za dostavo pošiljk v roku 3 delovnih dni. Pri nakupu nad 100,00 Eur stroške dostave plača ULOV,d.o.o.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

 

Za stroške dostave veljajo cene po  ceniku Pošte Slovenije:    

               

POSLOVNI   PAKET

Velja od  01.08.2022

Prenos poslovnega paketa

Masa

Cena v EUR z DDV

Cena v EUR brez DDV

do 2 kg                                         5,49

                                                                                                                   4,50                                                                                    

nad 2 kg do 5kg

6,68

5,4754

nad 5 kg do 10 kg

8,06

6,6066

nad 10 kg do 15 kg

9,44

7,7377

nad 15 kg do 20 kg

10,72

8,7869

nad 20 kg do 25 kg

12,35

10,1230

nad 25 kg do 30 kg

14,08

11,5410

nad 30 kg do 40 kg

                                      16,35

13,4016

nad 40 kg do 50 kg

                                      19,08

15,6396

 

Storitve na poslovni paket

Storitev

Cena v EUR z DDV

Cena v EUR brez DDV

Dobavnica

0,81

0,6639

Dostava do 10. ure

0,92

0,7541

Dostava po 16. uri

(samo za določene pošte)

0,92

0,7541

Pazljivejše ravnanje

1,10

0,9016

Odkupnina poslovni paket

1,45

1,1885

Klic - 1

0,52

0,4262

Klic - 2

0,30

0,2459

Trajni nalog

1,13

0,9262

Podpis dokumentov

4,88

4,0000

Dodatek na posebno obliko*

0,60

0,5000

Čeki

se ne zaračuna

se ne zaračuna

Vplačnina po pogodbi

cena za vplačilo plačilnega dokumenta

cena za vplačilo plačilnega dokumenta

* Zaračuna se, če je poslovni paket nepravilnih ali nenavadnih oblik (se ne morejo zlagati drug na drugega) in/ali če je poslovni paket brez ustrezne embalaže oziroma, če se poslovni paket oddaja v oblazinjeni kuverti.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev ulov-trgovina.si, in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova  ulov.doo@siol.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam udobne korake v naših izdelkih!,

ULOV - TRGOVINA Z LOVSKO IN ŠPORTNO OPREMO D.O.O.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.